Op dit moment ben ik onderzoek aan het doen naar aansluiting van het pre dieet voor clienten met een niet westerse achtergrond gerelateerd tot bariatrie.
Er zijn diverse onderzoeken naar post operatieve dieetadviezen. Maar ik onderzoek het pre operatief dieetadvies.
Uit de praktijk komen berichten dat er behoefte is aan menu’s /dieetadviezen afgestemd op de Marokaans Turkse, Antilliaanse en Surinaamse cultuur.
Graag van jullie reactie op onderstaande vraag:
Wat is de reden dat het pre dieetadvies bij een metabole operatie onder de Marokaanse, Turkse, Antilliaans en Surinaamse cultuur niet het gewenste effect heeft?
– Taalbariere
– Analfabetisme
– Voedingsadviezen te veel op Westers voedingsmiddelen afgestemd
– Niet voldoende kennis / tools aanwezig over de eet culturen onder diëtisten
– Voedingsadviezen niet passend bij cultuur
– Ontbreken inzicht gezonde voeding onder doelgroep
– Anders namelijk ……………………
Groeten,
Karin Tromp
Student Diëtetiek
Aafje